top of page

Alışkanlıklarını Değiştirmek İçin Ne Yapmalısın?

Gelecekle ilgili kehanetlerde bulunan bir sürü futurist var. Teknoloji şunları yapacak, trendler bunlar olacak...

Bunu yaparken sadece iç görü kullanmıyorlar elbet; insanların kollektif olarak bugüne kadar yaratmış olduğu gerçekliği, içindeki eğilimleri ve pattern'leri okuyorlar; ve buna göre bazı çıkarımlarda bulunuyorlar.


Bütün dünyanın ortak geleceği ile ilgili olan konular elbet ilgi çekici... Peki ya onun içindeki bizlerin biricik ve eşsiz hayatları? Her birimizin bireysel geleceği ne olacak?


Bunu yapabilmek için insanın kendini, kendi karar ve davranışlarıyla yarattığı gerçekliği okuyabilmesi, karar-sonuçlarımız aralarındaki bağları anlamlandırabilmesi - yani neyin neye neden olduğunu keşfetmesi - geleceğimizi bugünden şekillendirmek için kritik öneme sahip.


Aynı şeyleri deneyip, güzel sonuçlar aldık... Peki gelecekteki gerçeklikte bu güzel sonuçları alma garantisini veriyor mu hayat? (Belirsiz, kesinsiz, muğlak bir Kaos düzeninde imkansız olduğunu artık kabul edelim)

Ya da

Aynı şeyleri deneyip, kötü sonuçlar aldık... Peki bu karar ve alışkanlıklarımızda ısrarcı olmaya devam mı edeceğiz? Ve biz değişime direnç gösterirken bir sihirli değnek / kurtarıcı ile hayatımızın değişmesi dileğiyle bu asli görevi evrene mi bırakacağız?


Kötü haberi vereyim: Evren bize bir şey veremez; biz kendimize gerçeklikle bakmadıkça, yaşam serüvenimizi doğru anlamadıkça ve her an yarattığımız gerçekliği kendimiz okumayı öğrenmedikçe...


Şirketlerin, markaların, satışların... her türlü maliyet hesabını çok güzel yapıyoruz da kendimizin muhasebesini ne kadar sağlıklı yapabiliyoruz? Yaptık diyelim; kararlarlarımızdaki ve eylemlerimizde alışkanlıklarımızı değiştirmeye ne kadar açığız ve esneğiz?


2023 vizyon / hayal çalışmalarına geçmeden önce; kendi matematiğimizi güçlendirmeye ne dersiniz?


Kendiniz yapmakta zorlanırsanız, mutlaka profesyonel destek almanızı öneririm.




bottom of page